Sneker gooit jeu de boulesbal tegen hoofd stadgenoot

Door: Henk van der Veer 112
Sneker gooit jeu de boulesbal tegen hoofd stadgenoot
Sneker gooit jeu de boulesbal tegen hoofd stadgenoot Foto archief GrootSneek

SNEEK-Een 33-jarige Sneker is veroordeeld tot een werkstraf voor het gooien van een jeu de boulesbal tegen het hoofd van een stadsgenoot.

De verdachte reed in Sneek achter het latere slachtoffer. Hij kon niet verder rijden, omdat de andere man de bus half op de weg had geparkeerd. Het slachtoffer stapte uit en zou met “iets zwarts” in zijn hand naar de auto van de verdachte zijn gelopen.

Die stapte ook uit, pakte een jeu de boulesbal en gooide de bal tegen het voorhoofd van de andere man. Het slachtoffer viel op de grond en kreeg nog een paar klappen van de verdachte.

Pikante foto’s

De twee mannen kenden elkaar al. Het slachtoffer had wat gehad met de partner van de Sneker. De man zou twee keer pikante foto’s van de partner van de verdachte hebben laten zien aan anderen.

Het slachtoffer liep een wond boven zijn oog op en brak een stuk van zijn tand af. Hij kon daarna een tijd niet aan het werk en had ook psychisch last van het incident.

De verdachte werd veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur en een celstraf van drie maanden voorwaardelijk. De verdachte moet verder bijna 7.800 euro schadevergoeding betalen en 5.000 euro smartengeld.

Bron www.omropfryslan.nl